Gevels

Wanneer men praat over gevels, spreekt men over het gedeelte van het gebouw of de woning dat men van buitenaf kan zien. De gevel is dus echt de uitstraling, hét visitekaartje van uw woning of pand. Meestal bestaan gevels uit materialen zoals steen, glas, hout of metaal. En tegenwoordig komt het bekleden van gevels ook steeds vaker voor. Deze gevelbekleding zorgt ervoor dat het gebouw op een eenvoudige manier kan genieten van een andere look.

Verschillende soorten gevelbekleding

Het is een echte trend om uw gevel te bekleden met materialen zoals cederhout en geïsoleerde metaalplaten. Bij Roofers kunnen we uw gevel met verschillende soorten gevelbekleding bekleden:

  1. Gevelbekleding met hout
    Houten gevelbekleding geeft uw gevel een trendy, luxueuze, maar ook landelijke look. Omdat het hout dat wij gebruiken behandeld is, is het weerbestendig. Wij werken zowel met hardhoutsoorten zoals cederhout als met het goedkopere Thermowood. Thermowood is niet alleen goedkoop, maar ook duurzaam én ecologisch.
  2. Gevelbekleding met kunststof materialen
    Kunststof gevelbekleding geeft uw gevel een moderne en strakke touch. Het grote voordeel van kunststof gevelbekleding is dat uw woning of pand energiezuinig wordt en dat het zeer onderhoudsvriendelijk is. Wij werken onder andere met de kunststof gevelbekleding van Rockpanel, Internil, Volkern of panelen van Trespa. De kunststof panelen worden door ons mechanisch bevestigd of verlijmd.

Bent u toch op zoek naar de uitstraling van hout, maar de voordelen van kunststof gevelbekleding? Dan bieden sidings van kunststof de oplossing. Ook voor zijgevels met leien, een authentiek stukje vakwerk, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij voorzien u graag van een passend advies omtrent de bekleding van uw gevel.

Het uitslijpen van een gevel

Er wordt ook vaak gekozen voor het uitslijpen van de gevel. Het verwijderen en vernieuwen van voegwerk wordt vaak toegepast bij oude en verduurde gevels. Indien u kapotte voegen niet laat herstellen, zal uw gevel last krijgen van vocht en vorst. Het uitslijpen van gevels is een lastig karwei wat vakwerk vereist. Vakwerk waarover we bij Roofers beschikken. Na het uitslijpen van de gevel kan men de gevel opnieuw voegen. Het resultaat? Dat u weer kunt genieten van een mooie gevel.

Het uitlijnen van uw gevel

Daarnaast zijn wij ook gespecialiseerd in het uitlijnen van uw gevel, het rechtmaken van uw kromme gevel. Wij zijn een erkend plaatser van de afstandsschroeven van het Isofinish systeem: gevelisolatie en gevelverbetering ineen. De schroeven van het Marcovis Eisys systeem zijn speciaal ontwikkeld voor het beperken van de thermische verliezen bij het bevestigen van geventileerde gevels.

Meer weten over de mogelijkheden van ons vakwerk op het gebied van gevels? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Neem vandaag nog contact op met Roofers

Neem vandaag nog contact op met Roofers BVBA uit Turnhout. Roofers staat bekend om zijn vakwerk op gebied van daken, gevels, renovaties en meer. Wanneer u contact opneemt met Roofers, kan u binnen een mum van tijd genieten van een vrijblijvende offerte.

Contact
Gevelbekleding met cederhout

Er zijn verschillende manieren om een gevel te bekleden. Hier is gekozen voor gevelbekleding met cederhout. Omdat het hout behandeld is, is het weerbestendig en de ideale oplossing om uw gevel mooi te bekleden. Het kiezen voor cederhout bij het bekleden van een gevel is tegenwoordig iets wat steeds vaker voorkomt. Een mooi afgewerkte gevel zorgt immers voor een luxueuze en moderne uitstraling.

Zijgevel afgewerkt met sandwichpanelen

Deze zijgevel is afwerkt door Roofers uit Turnhout. Men heeft hiervoor gebruik gemaakt van sandwichpanelen wat voor een mooi resultaat zorgt.

Zijgevel afgewerkt met ecopanelen

Deze zijgevel is afgewerkt door Roofers uit Turnhout. Men heeft hier gebruik gemaakt van ecopanelen om de zijgevel fraai af te werken.

Carport met Tectiva panelen

Project van een volledige Carport afgewerkt met Tectiva panelen van eternit. Alles is blind bevestigd door middel van verlijming.