Daken

Platte daken

Bij Roofers dak- en gevelwerken bent u aan het juiste adres voor het plaatsen van nieuwe en het herstellen van uw bestaande platte daken. Hiervoor maken wij gebruik van vier verschillende materiaalsoorten:

 • Bitumineuze afdichting of roofing
  De bitumineuze afdichting bestaat meestal uit twee componenten, waarvan één deel minerale verharder en één deel bitumen. Het fixeren op het dak gebeurt door de roofing warm te stoken met een gasbrander. Hierdoor kleeft deze uitermate goed vast op de ondergrond.
 • EPDM (een soort dakrubber)
  Wat betreft EPDM werken wij uitsluitend met de producten van SealEco. SealEco is het meest kwalitatieve systeem op de markt. Een systeem dat minder rekt en dus minder risico met zich meebrengt. SealEco biedt innovatieve, waterdichte systemen. Wij maken gebruik van het Rubbershell gamma voor de afdichting van dakgoten en het Superseal systeem voor het dichten van platte daken.
  EPDM kan bevestigd worden zonder gasbrander en heeft over het algemeen een langere levensduur.
 • Vloeibare systemen
  Vloeibare systemen op basis van PMMA harsen. PMMA hars is een hoogwaardig afdichtings- en coatingsysteem. Het is een reactief vloeibaar kunststofhars. Niet alleen perfect om te gebruiken als dakdichting, maar ook voor de fundering.
 • PVC en Superplan membraam
  PVC is een betaalbare synthetische dakbedekking. Een vorm van dakbedekking die relatief lang meegaat en weinig onderhoud vergt. Superplan membraam is een zelfklevende, multifunctionele waterdichting voor zowel platte als hellende daken. Deze vormen van dakbedekking worden vooral op industriële platte daken toegepast.

Wij voorzien u graag van een professioneel en persoonlijk advies omtrent de beste materiaalsoort voor uw project. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Industriëel plat dak

In regio Turnhout heeft Roofers een industriëel plat dak gerenoveerd. Hiervoor hebben ze gebruik gemaakt van 120 mm isolatie, mechanisch bevestigd, met daarboven twee lagen bitumen.

Renovatie plat dak
Om een dak te regio Turnhout te renoveren, heeft familiebedrijf Roofers gebruik gemaakt van afschot isolatie, twee lagen vloeibare dakbedekking. Tevens heeft men een nieuwe koepel geplaatst. 
Offerte aanvragen

Metalen daken

Niet alleen in de industriebouw, maar ook in de particuliere bouw wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor metalen daken. Het grijs van zink, het groen van koper en het blinkende uiterlijk van aluminium krijgen opnieuw de aandacht. Metalen daken bieden tal van voordelen:

 • Een lange levensduur
 • Volledig waterafstotend en kunnen elk weertype aan
 • Brandveilig
 • Uitzicht is gelijkend op dat van klassieke daken

Licht van gewicht, de constructie is dus niet zo zwaar. Dit maakt metalen daken ideaal voor garages en tuinbouwen.

Op maat van uw bouw

De metalen daken waar we bij Roofers mee werken zijn er in veel verschillende profielen. Wij maken zowel de windveren als de profielen op maat van de bouw. Ook wanneer u op zoek bent naar een goedkopere variant van de metalen daken, bent u bij ons aan het juiste adres. Alle ecopanelen waarmee wij werken zijn voorzien van een A-keur.

Metalen daken kunnen zowel niet geïsoleerd als geïsoleerd aangebracht worden. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van voorgeïsoleerde panelen, zullen uw energiekosten aanzienlijk dalen. Deze panelen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en modellen.

Dak met geïsoleerde ecopanelen

In het centrum van Turnhout heeft Roofers onlangs een dak gerenoveerd. Hierbij zijn er dakpannen verwijderd en zijn er geïsoleerde ecopanelen geplaatst. Er zijn op maat geplooide afwerk profielen gebruikt om de schouw en de nok mee af te werken. Deze profielen zijn afkomstig uit ons eigen atelier.

Dakplaten
Onlangs heeft Roofers een kleine dakrenovatie uitgevoerd in Weerde, gelegen tussen Mechelen en Brussel. Hier zijn plastic golfplaten vervangen door metalen dakplaten.
Offerte aanvragen

Hellende daken

Naast platte daken kunnen we uw woning of pand ook van hellende daken voorzien. Binnen de hellende daken komen verschillende varianten voor, die ook samengesteld kunnen zijn. Van het lessenaarsdak en het zadeldak tot een wolfsdak en een mansardedak. Voor elke architectuurstijl bestaat er een geschikte vorm. Bij Roofers zijn we u graag van dienst op het gebied van hellende daken.

Totaalservice voor uw bouw of renovatie

Wij bieden u graag een totaalservice voor uw bouw of renovatie. Bij hellende daken denken we daarbij aan de afbraak van het bestaande dak en een volledige daktimmer. Tevens plaatsen we een onderdak, voeren we alle zink- en koperwerken uit en plaatsen we pannen of leien. Vervolgens installeren we de dakramen en werken we eventuele dakkapellen af. Ook het plaatsen of aanbrengen van dakgoten en regenpijpen is een onderdeel van dit proces.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem contact met ons op.

Offerte aanvragen

Zink- en koperwerken

De montage en verwerking van zink- en koperwerken vereist vakmanschap en ervaring. Vakmanschap en ervaring waar Roofers over beschikt. Bij zink- en koperwerken kunt u denken aan het renoveren en vervangen van dakgoten en het monteren van nieuwe maatwerkgoten. Verder kunt u bij zinkwerk denken aan zinken afvoerbuizen en deklijsten, zinken profielen, zinken muurplaten, sierstukken en de dakbekleding van dakkapellen en tuinhuisjes.

Kwaliteitsvolle materialen

Ook plaatsen wij nieuwe hang- of bakgoten verkrijgbaar in verschillende materialen, formaten en vormen. Hierbij maken we gebruik van kwaliteitsvolle materialen zoals zink en EPDM. Tevens kunt u bij ons terecht voor de herstelling van uw bestaande hang- of bakgoten.

Vernieuwen van hanggoten

Roofers uit Turnhout heeft onlangs zinken hanggoten vervangen. Hanggoten kunnen uit diverse materialen bestaan waaronder zink en PVC. Tevens zijn ze in verschillende formaten en vormen te krijgen.